ua en ru

АМУ просить Президента, уряд і ВР розблокувати платежі органів місцевого самоврядування в Держказначействі

Асоціація міст України (АМУ) звернулась до Президента України, уряду і парламенту з проханням сприяти розблокуванню платежів органів місцевого самоврядування в Державній казначейській службі. За відповідне рішення сьогодні одноголосно проголосували на загальних зборах асоціації 226 делегатів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, в зверненні йдеться: "Розблокувати... проведення платежів за всіма зареєстрованими та заблокованими в органах Державної казначейської служби України фінансовими зобов'язаннями за незахищеними статтями видатків з місцевих бюджетів".

"Ми з вами затверджуємо плани соціального розвитку, знаходимо джерела їх фінансування, виділяємо кошти, перераховуємо на казначейський рахунок, і там вони інколи лежать тижнями, а то й місяцями", - зазначив президент АМУ Іван Куліченко.

Крім того, асоціація вимагає виділити з державного бюджету додатковий трансфер у сумі не менше 3 млрд грн на заробітну плату працівникам і розрахунки за енергоносії та комунальні послуги бюджетних установ та списати заборгованості комунальних підприємств минулих років за спожитий природний газ до кінця 2012 р.

На 2013 р. АМУ вимагає внести зміни до законодавства щодо удосконалення казначейського обслуговування місцевих бюджетів, зокрема, передбачити відповідальність органів Державної казначейської служби за невиконання термінів проведення платежів місцевих бюджетів та підвищити фінансову спроможність місцевого самоврядування через запровадження державних соціальних стандартів та нормативів надання суспільних послуг, на підставі яких визначатиметься фінансування делегованих повноважень, та через зарахування до місцевих бюджетів частини податку на прибуток підприємств в обсязі 25%.

АМУ також пропонує замінити виділення субвенцій місцевим бюджетам з держбюджету на відшкодування різниці в тарифах на комунальні послуги напряму енергетичним компаніям.

Читайте також: Затримки субвенцій з рахунків Держказначейства в місцеві бюджети складають 3-4 млрд грн, - Асоціація міст України