ua en ru

Затримки субвенцій з рахунків Держказначейства в місцеві бюджети складають 3-4 млрд грн, - Асоціація міст України

Затримки субвенцій з рахунків Держказначейства в місцеві бюджети складають 3-4 млрд грн по всій Україні. Про це РБК-Україна повідомив експерт Асоціації міст України (АМУ) з питань бюджетної політики Олександр Слобожан.

«За останніми даними, в деяких містах України сума заблокованих місцевих бюджетів становить десятки мільйонів гривень. Наприклад в Одесі це 50 млн грн, у Вінниці - 53 млн грн, у невеликих містах, таких як Ізмаїл - 2,4 млн грн. Основні заблоковані рахунки - це незахищені статті видатків місцевих бюджетів. До них відносяться капітальні видатки, ЖКГ, транспорт, утримання установ бюджетної сфери та соціальної інфраструктури і т.д. Нещодавно почали надходити повідомлення про затримання зарплати співробітникам комунальних підприємств - мова йде вже про захищених статтях і ситуація набуває більш серйозний характер», - сказав Слобожан.

Він також підкреслив, що сезонні затримки бували і раніше, але «коли мова йде про місяці, проблема набуває катастрофічних масштабів».

Нагадаємо, перша хвиля затримок по субвенціях до місцевих бюджетів почалася в липні.
Перша хвиля затримок почалася влітку в липні місяці. Тоді АМУ звернулася до прем'єр-міністра Миколи Азарова, після чого було розблоковано більшість платежів. Нинішня хвиля затримок почалася у вересні, відзначили в АМУ.

Читайте також: Для інвестиційного розвитку регіонів України в 2013 р. потрібно 16 млрд грн, що на 20% більше, ніж у 2012 р., - Янукович