ua en ru

Агрохолдинг МХП планує розмістити п'ятирічні євробонди на 300-350 млн дол.

Агрохолдинг МХП планує розмістити п'ятирічні євробонди на 300-350 млн дол. Про це говориться в повідомленні міжнародного рейтингового агентства Fitch.

Агентство присвоїло планованому випуску очікуваний рейтинг B(exp) і очікуваний рейтинг зворотності активів RR4(exp).

"Планується, що нова емісія облігацій буде мати загальний обсяг 300-350 млн дол. плюс сума нових облігацій на фінансування викупу до 60% існуючих пріоритетних облігацій на 585 млн дол. з терміном погашення в 2015 р. Це буде сприяти більш плавного графіком погашення боргу групи. Крім того, грошові надходження частково будуть використані для погашення короткострокового боргу, фінансування вибіркового розширення земельного банку і збільшення ліквідності", - говориться в повідомленні.

Fitch відзначає, що успішний випуск нових облігацій спочатку збільшить обсяг боргу, але матиме позитивний вплив за рахунок підвищення короткострокової ліквідності.

"Ця ліквідність в невеликій мірі буде абсорбована певними планованими взаємопов придбаннями. В той же час фінансовий профіль МХП покращиться, оскільки агентство очікує збільшення внеску в виручку і прибуток що вводиться в експлуатацію першої черги Вінницького проекту, що підвищить потужності з виробництва м'яса птиці на 60 тис. т в 2013 р. в рамках планованого збільшення на 220 тис. тонн до 2015 р. Крім того, Fitch очікує позитивний вільний грошовий потік в 2013 р. на тлі зниження капіталовкладень. Як наслідок, очікується скорочення скоригованого чистого левереджа за FFO до менш 2,8x до 2014 р. щодо пікового рівня 3,1x в 2012 р.", - прогнозують експерти.

Fitch підкреслило, що МХП має найбільшу частку українського ринку м'яса птиці, а бізнес-модель компанії підтримується високою вертикальною інтеграцією в сегмент зерна і сильними можливості впливати на ціни.
"Миронівський хлібопродукт" - вертикально-інтегрована компанія, один з найбільших виробників продуктів з домашньої птиці в Україні (в Україні представлена брендами "Наша Ряба", "Легко!"). Близько 66% акцій МХП належать Юрію Косюку (через WTI Trading Limited), решта 34% перебувають у вільному обігу на Лондонській фондовій біржі.

Читайте також: Чистий прибуток агрохолдингу МХП в 2012 р. виросла на 20% - до 311 млн дол