ua en ru

Агрохолдинг Касьянова "KSG Agro" опинився на межі банкрутства

Господарським судом Дніпропетровської області ведеться провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Союз-3", яке входить до агрохолдингу "KSG Agro", що належить колишньому губернатору Дніпропетровської області Сергію Касьянову. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру судових рішень.

На сьогоднішній день ТОВ "Союз-3" має значну кредитну заборгованість (106 744 181,84 гривень) перед АТ "Родовід Банк". Як повідомлялося раніше в ЗМІ, в 2009 - 2010 роках саме "Союз-3" брав участь в угодах з присвоєння майна АТ "Родовід Банк" шляхом неповернення кредитних коштів Банку. Зазначалося, що це відбувалося шляхом передачі в заставу неіснуючих земельних ділянок. Для "Союз-3" заставним майном було нежитлове приміщення в Дніпропетровську загальною площею 2718,00 кв. м., що належить "Бізнес Менеджмент Груп" (має відношення до Касьянова). Це дало підстави для припинення іпотеки, однак згодом Апеляційний суд Київської області визнав договір іпотеки недійсним.

Крім того, за даними ЗМІ, пізніше "Бізнес Менеджмент Груп" взяло новий кредит вже в Публічному акціонерному товаристві "Банк Кредит Дніпро" та передала цю нерухомість в іпотеку з метою запобігання зверненню стягнення на таке майно з боку "Родовід Банку".

Зараз, як повідомлялося раніше, також встановлюються факти причетності Касьянова до угод з "Родовід Банком", відомості про які внесені до Єдиного державного реєстру за ознаками злочину, передбаченого ст. 191 ч. 5 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, за даними українських інтернет-видань, Касьянов є мажоритарним акціонером "КSG Банк" (колишня назва " ЄБРФ). Люди, близькі до Касьянову, купили банк у колишнього народного депутата від БЮТ Олександра Шепелєва та його дружини Галини. У січні 2013 року МВС порушило кримінальну справу проти Шепелєва. Його підозрюють у розкраданні коштів "Родовід Банку", пишуть ЗМІ.