ua en ru

Агресія РФ в Україні призвела до 11 тис. загиблих, - Порошенко

Агресія РФ в Україні призвела до 11 тис. загиблих, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Крім того, Порошенко повідомив про переслідування Росією 350 тисяч кримських татар у Криму

Президент України Петро Порошенко заявив, що агресія Російської Федерації (РФ) в Україні призвела до 11 тис. загиблих. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю глави держави італійському виданню Repubblica.

Порошенко наголосив, що Україна вже 4 роки є об’єктом російської агресії і солдати РФ в Україні вбивають українських солдат та мирних мешканців.

"Краще виконувати власні зобов’язання перед ЄС, аніж робити бізнес з Росією. Моя країна чотири роки є об’єктом російської агресії, коли російські солдати на нашій території вбивають наших солдат та наших мирних громадян. Таке брутальне порушення міжнародного права, яке вже призвело до одинадцяти тисяч загиблих, мало б викликати протест у будь-якого політика, який себе поважає", - зазначив він.

Крім того, Порошенко повідомив про переслідування Росією 350 тисяч кримських татар у Криму.

"Я б міг також розповісти Сальвіні (міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні, - ред.)про жахливі умови, в яких перебувають українські в'язні в російських в'язницях, або про переслідування 350 тисяч кримських татар, які не прийняли російські паспорти після незаконної анексії з боку Москви", - додав він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами Порошенка, жертвами війни на Донбасі стали понад 35 тисяч осіб.

Додамо, Порошенко виключає сценарій повернення окупованих територій Донбасу за допомогою сили. Він також зазначав, що понад 60% українців підтримують повернення Донбасу дипломатичним методом.