ua en ru

Агресія РФ не може бути відмовкою, щоб не вирішувати польсько-українські питання, - Ващиковський

Агресія РФ не може бути відмовкою, щоб не вирішувати польсько-українські питання, - Ващиковський Фото: Вітольд Ващиковський (mfa.gov.pl)

Після візиту в Україну Ващиковський планує зустрітися з президентом Польщі

Агресія Російської Федерації не може бути відмовкою, щоб не вирішувати польсько-українські питання. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє "Польське радіо".

Так, Ващиковський, який нещодавно перебував в Україні, повідомив, що планує зустрітися з президентом Польщі та передати йому свою думку щодо ситуації в Україні, додавши, що не має оптимістичних новин.

"Російська агресія не може бути відмовкою для того, щоб не вирішувати польсько-українських двосторонніх питань", - сказав Ващиковський.

Зокрема, міністр зазначив, що в переговорах з місцевими посадовцями "справи йдуть своїм ходом, і вони вирішуються", разом з тим, проблеми з досягненням порозуміння починаються "десь на центральному рівні". Ващиковський вважає, що це може стати приводом для "внутрішньої гри".

За словами міністра, українським чиновникам, які блокують ексгумацію польських жертв в Україні, буде заборонено в'їзд у Польщу. Зокрема, він повідомив, що наразі така процедура вже розпочата щодо однієї людини. Після її завершення буде оголошено ім'я цієї людини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ващиковський в ході візиту до Львова відмовився відвідати Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" після слів про окупацію.