ua en ru

Аграрний сектор потребує 70 млрд дол. інвестицій, - Козаченко

Через 15 років українські аграрії зможуть виробляти до 90 млн тонн зерна. Такі обсяги врожаю дозволять Україні зайняти друге місце серед світових лідерів з продажу зерна. Однак для того, щоб ці плани стали реальними, необхідно інвестувати значні кошти в аграрний сектор. Зокрема сільське господарство потребує 70 млрд дол інвестицій. Про це повідомив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко в ході дискусійної панелі "Інвестиції в аграрну галузь України. Нагодуємо світ разом!", Що відбулася в рамках першої міжнародної бізнес-конференції ABC: Ukraine & Partners.

"Аграрна галузь завжди прославляла нашу державу. І ми очікуємо, що така ж тенденція буде продовжуватися. Зараз Україна входить до п'ятірки світових лідерів з експорту зерна. І в найближчому майбутньому ми можемо зайняти 2 місце. Україна завоювала стратегічні ринки в Північній Африці і на Близькому Сході. Країни цих регіонів залежать на 30-70% від українського зерна. Також Україна значно наростила обсяги продажів зерна в Європу", - зазначив Леонід Козаченко.

Також фахівець додав, що для збільшення обсягів експорту необхідно наростити урожай зернових. Так, через 15 років українські аграрії зможуть збирати до 90 млн т зерна.

"Враховуючи зростання населення в світі, на Україну покладається дуже велике завдання. Так, Україна може нагодувати до 600 млн осіб. Близько 20% виробленої сільгосппродукції буде споживатися всередині країни, а 80% може йти на експорт", - зазначив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.

Однак для того, щоб реалізувати такі плани, необхідно залучити в аграрний сектор до 70 млрд дол інвестицій.