ua en ru

Аграрний фонд планує завершити розрахунки по закупівлі 1 млн т зерна до 1 листопада, - Присяжнюк

На сьогоднішній день розрахунки по форвардних поставках раніше укладених контрактів по закупівлі 1 млн тонн зерна Аграрний фонд проводить в рамках плану і до 1 листопада планує завершити всі розрахунки. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"У першому півріччі Аграрним фондом були укладені договори на 1 млн тонн зерна за форвардною системою. Сьогодні розрахунки по форварду з сільгоспвиробниками йдуть планово. Ми повинні на 1 листопада закінчити розрахунки з сільгоспвиробниками. Сільгоспвиробники повинні нам поставити цей обсг зерна до Аграрного фонду", - сказав Присяжнюк.

Також, за його словами, "Аграрний фонд на сьогоднішній день почав інтервенцію на ринок муки ... - як для хлібопекарних підприємств, так і для роздрібної торгівлі - для того, щоб будь-який ажіотаж, який може виникнути на внутрішньому ринку, ми могли його стабілізувати. Тим більше враховуючи, що ціна на зерно на сьогоднішній день на зовнішніх ринках росте".

Крім того, міністр повідомив, що Аграрний фонд на сьогоднішній день уклав договори з обласними державними підприємствами, хлібопекарськими підприємствами. Він додав: "Ми прогнозуємо, що в такому руслі і в таких темпах ми зможемо до кінця року реалізувати 440 тис. тонн зерна з Аграрного фонду, що дасть можливість стабілізувати ціни і, звичайно, не дасть можливість провокувати зростання (ціни) хлібобулочних виробів".

Читайте також: В Україні зібрано кукурудзи більш ніж на 40% площ, отримано 7,2 млн т, - Азаров