ua en ru

Аграрії вимагають скасувати поправки у Податковий кодекс

Аграрії вимагають скасувати поправки у Податковий кодекс Фото: всеукраїнська акція аграріїв (unn.com.ua)

У дев'яти областях України сьогодні траси будуть перекриті

У дев'яти областях України сьогодні траси будуть перекриті у зв'язку з акцією аграріїв. Про це повідомили у громадській організації "Всеукраїнський аграрний рада", передають ЗМІ.

Крім раніше анонсованої блокування трас в Кіровоградській, Черкаській, Херсонській, Чернігівській, Вінницькій та Одеській областях, до протесту приєдналися аграрії Рівненської, Полтавської та Хмельницького регіонів.

Вони вимагають скасувати правки в Податковий кодекс країни, які, за словами учасників акції, передбачають залишити без повернення ПДВ малих і середніх експортерів олійних культур.

"Згідно зі змінами в Податковому кодексі, Верховна Рада скасувала відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку. Дана норма була прийнята на користь великих переробних заводів, що належать олігархам і міжнародним транснаціональним корпораціям. Водночас вона шкодить малим та середнім сільгоспвиробникам. У випадку, якщо відшкодування ПДВ при експорті олійних культур буде скасовано, збитки малих і середніх аграріїв можуть досягти понад 6 млрд грн", - повідомили у "Всеукраїнській аграрній раді".

Аграрії відзначили, що такі нововведення можуть бути вигідні тільки олігархам і транснаціональним компаніям, перш за все компанії нардепа Хомутинніка "Кернел".