ua en ru

Аграмунт заявив, що ЗМІ і росіяни маніпулювали його поїздкою до Сирії

Аграмунт заявив, що ЗМІ і росіяни маніпулювали його поїздкою до Сирії Фото: Педро Аграмунт

За словами Геращенко, Аграмунт "агресивно звинувачує в усьому російські ЗМІ"

Президент ПАРЄ Педро Аграмунт заявив, що ЗМІ і росіяни маніпулювали його поїздкою до Сирії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради України, член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко.

Так, за словами Геращенко, відповідаючи на запитання членів ПАРЄ щодо поїздки до Сирії, Аграмунт заявив, що зробив ряд помилок.

"Я зробив ряд помилок, зокрема, що не поінформував Бюро ПАРЄ. Моя перша помилка, що не оцінив реакціі ПАРЄ, друга - що не інформував бюро Асамблеї, третя помилка - що ЗМІ і росіяни маніпулювали поїздкою. Я просив мене за це вибачити", - цитує Геращенко Аграмунта.

Питання від групи соціалістів до всіх візитерів: ви стверджуєте, що вас запросив парламент Сирії ще взимку, так чому ви ...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 25 квітня 2017 р.

Крім того, відповідаючи на запитання стосовно того, чому Аграмунт, стверджуючи, що ним зманіпулювали, не виступив із заявою раніше, президент ПАРЄ заявив, що не мав доступу до Інтернету.

"В Сирії немає телефону і Інтернету, я не мав зв'язку, я отримав дуже пізно увечері вихід в Інтернет. Я приїхав відслідкувати ситуацію в Алепо", - сказав Аграмунт. Разом з тим, Геращенко зазначила, що "до Алеппо Аграмунт не доїхав, отже кожне його слово - брехня".

За словами Геращенко, Аграмунт "агресивно звинувачує в усьому російські ЗМІ".

Питання від консерваторів: якщо вами зманіпулювали, чому ви в той же день не дали прес- реліз і не інформували про вашу ...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 25 квітня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні в ПАРЄ проходять слухання щодо поїздки Аграмунта до Сирії.