ua en ru

Аграмунт заявив, що не буде добровільно подавати у відставку, - заступник голови ПАРЄ

Аграмунт заявив, що не буде добровільно подавати у відставку, - заступник голови ПАРЄ Фото: Аграмунт відмовляється піти у відставку (kmu.gov.ua)

На засіданні буде зроблено спеціальну доповідь про можливість імпічменту

Президент ПАРЄ Педро Аграмунт заявив про те, що не має наміру добровільно подавати у відставку. Про це на своїй сторінці у Facebook написав віце-президент ПАРЄ, народний депутат України Георгій Логвинський.

"Починається безпрецедентна сесія ПАРЄ. Можна її назвати "Асамблея проти Аграмута" або, називаючи речі своїми іменами, "Україна проти Росії", - написав нардеп.

За його словами, Аграмунт втратив довіру європейської ради і дав обіцянку добровільно покинути свій пост, проте на сьогоднішній момент відмовляється це робити.

Оскільки процедури імпічменту в регламенті немає, сьогодні на засіданні буде зроблено доповідь, що дозволяє вже в четвер внести зміни в регламент і зняти з посади президента. Попередня спроба імпічменту провалилася з перевагою в один голос.

Крім того, Логвинський анонсував проведення в Страсбурзі днів Криму, в яких візьмуть участь представники кримського Меджлісу, національних меншин, дипломати і близько 30 народних депутатів.

Нагадаємо, українська делегація в ПАРЄ ініціює імпічмент Аграмунта, якщо він не складе повноваження.