ua en ru

Агентство Fitch знизило довгостроковий кредитний рейтинг Угорщини з BBB- до BВ+

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Угорщини по зобов'язаннях в іноземній і місцевій валюті на один ступінь - з BBB- до BВ+ і з BBB до BBB- відповідно. Про це повідомляється в прес-релізі агентства. Знизивши довгостроковий РДЕ Угорщини на один ступінь, агентство перевело його в спекулятивну ("сміттєву") категорію.
Пониження кредитного рейтингу Угорщини відображає подальше погіршення умов фіскальної політики в країні, а також зовнішнього фону і прогнозу економічного зростання, що частково було викликане вживанням нестандартних економічних заходів, що підривають довіру інвесторів і ускладнюють укладення кредитної угоди з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і Євросоюзом, говориться в повідомленні.
Аналітики Fitch відзначають, що прогноз економіки країни продовжує погіршуватися. На думку експертів агентства, за підсумками 2012 р. зниження ВВП Угорщини складе 0,5% проти зростання, що раніше прогнозувалося, в 0,5%. Крім того, в Fitch вважають, що істотний обсяг боргів у іноземній валюті, як державних, так і приватних, а також пов'язані з ними фінансові зобов'язання виявляють уразливість Угорщини перед скачками рівня довіри інвесторів.
Нагадаємо, в 2008 р. Угорщина уникнула банкрутства завдяки вливанням з боку МВФ, коли країні був наданий кредит в 20 млрд євро.