ua en ru

Агентство Fitch підтвердило рейтинги Києва на рівні "В-", прогноз залишається стабільним

Агентство Fitch підтвердило рейтинги Києва на рівні "В-", прогноз залишається стабільним Фото: агентство Fitch підтвердило рейтинги Києва

Згідно з дослідженням, на Київ припадає понад 20% ВВП України

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітенту Києва в іноземній і національній валюті на рівні "В-" і національний довгостроковий рейтинг на рівні "BBB (Ukr)". За обома рейтингами прогноз стабільний, про це повідомляє сайт агентства.

"Підтвердження рейтингів відображає незмінний базовий сценарій Fitch, щодо належного виконання бюджету міста, хоча є схильність до нестабільності через поточних бюджетних і податкових реформ і слабкої інституційної бази", - зазначають у повідомленні.

Також зазначають, що Київ виграє від свого столичного статусу і залишається одним з найбагатших міст в країні, на його частку припадає понад 20% ВВП країни.
Тим не менш, показники добробуту в Україні за міжнародними стандартами залишаються низькими (ВВП на душу населення в 2015 році склав 2 123 долари США).

"Це приводить нас до оцінки місцевої економіки як слабкої і такої, що обмежує рейтинги міста. Економіка України продемонструвала помірне відновлення в 2016 році. За даними Fitch, ВВП України в 2016 році зріс на 1,1% (2015 рік: скорочення на 9,9%) і очікує зростання на 2,5%-3,0% в 2017-2018 роках", - додають в агентстві.

Нагадаємо, 30 грудня 2016 року Fitch знизило рейтинг Приватбанку до обмеженого дефолту.