ua en ru

Агентство Fitch підтвердило рейтинг Києва

Агентство Fitch підтвердило рейтинг Києва Фото: Fitch Ratings (flickr.com/solvencyiiwire)

На перспективи Києва має позитивно вплинути поступове відновлення економіки України

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента («РДЕ») на рівні «B-», одночасно підвищивши національний довгостроковий рейтинг Києва з «A- (ukr)» до «A (ukr)». Згідно з повідомленням агентства, прогноз за рейтингами стабільний.

Як наголошується в повідомленні Fitch, агентство очікує, що фінансові показники Києва залишаться задовільними в середньостроковій перспективі, а у міста, як і раніше буде збалансований бюджет. Стабільність буде підтримуватися зростанням податкових надходжень у зв'язку з продовженням відновлення економіки і постійним припливом поточних трансфертів від центрального уряду. Однак рейтинг знаходиться під загрозою через слабкість суверенних державних фінансів і непередбачувані податкові зміни на тлі невизначеності щодо темпів макроекономічної стабілізації.

В агентстві також відзначають, що за останні три роки прямий борг Києва знизився до помірних 26,1% від поточних доходів (на кінець 2017 року) з максимального рівня в 67% в 2014 році. Станом на кінець вересня 2018 року непогашена пряма заборгованість міста становила 115,02 млн доларів.

"У 2017 році економіка України продовжила поступове відновлення з очікуваним зростанням ВВП на 2,5%. Fitch прогнозує, що ВВП України в 2018-2019 роках зросте на 3,2% -3,5%, що повинно позитивно вплинути на економічні перспективи Києва", - йдеться в повідомленні Fitch Ratings.

Нагадаємо, раніше агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові суверенні рейтинги дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валюті на рівні "B-".

У вересні 2018 року в міжнародному рейтинговому агентстві Fitch Ratings заявили, що кредитоспроможність України залежить від підтримки Міжнародного валютного фонду.