ua en ru

Агенство Fitch підтвердило рейтинги України

Агенство Fitch підтвердило рейтинги України Ілюстративне фото (flickr.com)

Рейтинг України залишився на рівні "B-"

В країні, як і в минулому році, слабка зовнішня ліквідність, високий рівень держборгу, слабкий банківський сектор і геополітичні ризики.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові суверенні рейтинги дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валюті на рівні "B-". Про це повідомляється в звіті агентства.

Згідно з опублікованим повідомленням, прогноз рейтингів - "стабільний".

Крім цього, рейтинг довгострокових випусків пріоритетних незабезпечених облігацій України в іноземній і національній валюті підтверджений на рівні "B-", короткострокових пріоритетних незабезпечених облігацій в національній валюті - на рівні "B". Рейтинг країнової стелі (ризик обмеження переказу іноземної валюти за кордон та конвертованості валюти урядом рейтингуемой країни, - ред.) підтверджений на рівні "B-", короткостроковий РДЕ в іноземній і національній валюті - на рівні "B".

зокрема, в агентстві впевнені, що рейтинги України як і раніше відображають слабку зовнішню ліквідність, високий рівень держборгу, структурні проблеми, в тому числі слабкий банківський сектор, а також геополітичні та політичні ризики.

Разом з тим агентство вказує на стабілізацію політичного курсу України, адекватний профіль виплат по боргу в короткостроковій перспективі і неодноразові приклади надання країні двосторонньої та багатосторонньої допомоги.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Києва і Харкова в іноземній і національній валютах на рівні "В-".