ua en ru

Агента в справі про корупцію в Держміграції могли викрити ще у жовтні, - НАБУ

Агента в справі про корупцію в Держміграції могли викрити ще у жовтні, - НАБУ Фото: Національне антикорупційне бюро (U. S. Embassy Kyiv Ukraine)

Чиновниця ДМС, за версією НАБУ, раптово відмовилася приймати документи на паспорт

Агента Національного антикорупційного бюро Юрія Боярського, якого затримали у справі про корупцію в Державній міграційній службі, могли викрити ще в жовтні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

Повідомляється, що 27 серпня він провів неформальну зустріч з першим заступником голови ДМС Діною Пімаховою, на якій радився з приводу отримання іноземцем паспорта України. Чиновниця, за версією НАБУ, запропонувала для цього "оформити" іноземцю родичів в Україні шляхом фальсифікації тестів ДНК, щоб отримати відповідне рішення суду. Вона назвала суму, в яку могла обійтися дана процедура, а також передала список необхідних документів.

"Під час зустрічі 7 вересня вона ще раз підтвердила озвучену суму і уточнила, що мова йде про 30 000 доларів. Однак, коли на початку жовтня детектив Національного бюро приніс пакет документів, про які йшлося раніше, чиновниця вже, ймовірно, будучи обізнаною про особистість детектива під прикриттям і його приналежність до НАБУ, відмовилася їх прийняти", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ опублікувало оперативні записи у справі про корупцію в Держміграції. За даними Антикорупційного бюро, спецоперація під прикриттям почалася в квітні 2017 року.