ua en ru

Афроамериканці наздоженуть білих за багатством через 228 років, - WSJ

Афроамериканці наздоженуть білих за багатством через 228 років, - WSJ Фото: афроамериканці зможуть досягти благосостояний білих тільки до 2241 році

Щорічно добробут білих американців збільшується на 18 тис. доларів, а афроамериканців - на 750 доларів

Афроамериканці досягнутий нинішнього рівня добробуту білих американців через 228 років за умови збереження нинішньої політики. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на дослідження некомерційної організації "Корпорація розвитку підприємництва" та ліберального аналітичного центру "Інститут політичних досліджень".

У ході дослідження були проаналізовані дані огляду споживчих фінансів, який проводився за підтримки ФРС і Мінфіну США, за 30 років.


Огляд містить інформацію про доходи, витрати і пенсії в прив'язці до демографічних характеристик американський сімей.

Аналіз показав, що за останні 30 років середній стан білих американців зріс на 84% і зростав в 3 рази швидше, ніж у афроамериканців, і в 1,2 рази швидше, ніж у латиноамериканців.

Враховуючи ці дані, вченим вдалося з'ясувати, що в середньому добробут білих сімей за рік збільшується на 18 тис. доларів, латиноамериканських - на 2,25 тис. доларів, а афроамериканських - на 750 доларів.

Таким чином, афроамериканці зможуть досягти добробуту білих американців до 2241 року, а латиноамериканці - до 2097.

Крім цього, автори дослідження з'ясували, що до 2043 року американців з небілим кольором шкіри буде більше, ніж білих американців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Клінтон випередила Трампа на 8%.