ua en ru

Через африканську чуму в Севастополі буде "суворий переоблік" свиней

Через африканську чуму в Севастополі буде "суворий переоблік" свиней Фото: свині

Силовики перевіряють авто, що доставляють живих тварин і м'ясо

Окупаційна влада Севастополя заявляє про плани провести переоблік свинопоголів'я у тваринницьких та особистих підсобних господарствах, аби запобігти виникненню осередку африканської чуми свиней (АЧС) у регіоні. Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Вжито обмежувальні заходи щодо недопущення поширення вірусу африканської чуми свиней на територію міста Севастополя, організовано проведення імунопрофілактики проти класичної чуми свиней, згідно з планом протиепізоотичних заходів на 2016 рік, суворий переоблік свинопоголів'я в тваринницьких господарствах і особистих підсобних господарствах громадян", - йдеться в повідомленні.

Силовики також організували перевірки автотранспортних засобів, що здійснюють доставку живих тварин і продукцію тваринного походження на територію Севастополя.

У місті заборонили ввезення не лише продуктів свинарства, а й птиці з уражених АЧС районів, а також проведення ярмарків, виставок та інших заходів, пов'язаних із пересуванням та накопиченням тварин.

Наприкінці січня осередок захворювання виявили на території селянсько-фермерського господарства "Мартінс" у Роздольненському районі Криму.

5 лютого російська "влада" півострова повідомила про новий осередок - у селі Ароматне Білогірського району. Повідомлялося і про виявлення африканської чуми свиней у Криму не тільки у домашніх свиней, а й у кабана в дикій природі.

Нагадаємо, на території Криму оголошено карантин у зв'язку зі спалахом африканської чуми свиней.