ua en ru

В Афганістані від вибуху бомби загинули 11 учасників весільної церемонії

В Афганістані від вибуху бомби загинули 11 учасників весільної церемонії Фото: в Афганістані від вибуху бомби загинули мирні жителі

Серед загиблих 5 жінок, 5 дітей і чоловік

На сході Афганістану внаслідок вибуху придорожньої бомби загинули 11 учасників весільної церемонії. Всі загиблі були членами однієї сім'ї, передає Reuters.

П'ять жінок, п'ятеро дітей і чоловік у машині були вбиті, а одна жінка і двоє чоловіків були поранені в результаті вибуху в провінції Логар, на південь від Кабула. Про це сказав губернатор провінції Мухаммед Халім Федаі.

"Всі були членами однієї сім'ї і збиралися відвідати весільну церемонію", - сказав чиновник.

Ніхто не взяв на себе відповідальність за цей напад, проте ООН критикувала угруповання бойовиків, такі як "Талібан", за те, що вони застосовують придорожні бомби, від яких часто страждає цивільне населення.

У перші чотири місяці 2017 року було зафіксовано найбільше число дітей, що постраждали в результаті конфлікту в Афганістані. За даними ООН, щонайменше 283 дітей загинули і 704 були поранені станом на кінець квітня.

"У 2016 році в Афганістані щонайменше 3 498 цивільних осіб були вбиті і 7 920 були поранені, що на 3% більше, ніж у 2015 році, згідно звіту, опублікованому в лютому", - додають у повідомленні.

Нагадаємо, 13 травня в результаті теракту в центрі столиці Афганістану загинули три людини. Жертвами нападу стали дві жінки і дитина.