ua en ru

В Афганістані військові звільнили готель після 12 годин облоги

В Афганістані військові звільнили готель після 12 годин облоги Фото: готель Intercontinental у Кабулі (intercontinentalkabul.com)

Щонайменше 5 осіб загинуло і ще 6 отримали поранення під час нападу

В Афганістані сили безпеки заявили про відновлення контролю над фешенебельним готелем Intercontinental у Кабулі, захопленим озброєними нападниками. Про це повідомляє ВВС.

Як заявив 21 січня 2018 року речник міністерства внутрішніх справ країни, щойнаменше п'ятеро цивільних загинуло і ще шестеро отримали поранення під час облоги. При цьому понад 150 осіб врятовано. Водночас усіх трьох нападників було ліквідовано.

Зазначено, що нападники вдерлися в готель Intercontinental у суботу ввечері. Вони стріляли у гостей і персонал, а також використовували гранати. Спеціальний підрозділ кілька годин проводив операцію зі звільнення готелю. Як заявив речник міністерства, серед убитих - один іноземець, а серед порятованих гостей готелю - 41 іноземець.

Інший речник міністерства внутрішніх справ Афганістану заявив, що розслідування нападу, яке вже почалося, має з'ясувати, як нападники змогли подолати кордон із охорони, яку два тижні тому було доручено приватній фірмі.

"Очевидно, вони скористалися задніми дверима до кухні, щоб увійти", - заявив він.

Поки що жодна група не взяла на себе відповідальність за напад на готель, але у 2011 році на Intercontinental нападали бойовики "Талібану".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті атаки бойовиків на готель Intercontinental загинули і постраждали не менше 35 осіб.