ua en ru

В Афганістані в результаті авіаудару загинули близько 60 осіб

В Афганістані в результаті авіаудару загинули близько 60 осіб Фото: авіаудари в Афганістані (twitter.com-todaynews944)

В будівлі медресе перебували понад 200 осіб

В Афганістані Військово-повітряні сили, які ведуть боротьбу з талібами, завдали авіаудару по медресе в районі Дашт-е-Арчі у провінції Кундуз. В результаті атаки загинули близько 60 осіб, передає DW.

Повідомляється, що в будівлі медресе перебували понад 200 осіб. В ході повітряної атаки будівля медресе було зруйновано. Відомо, що район Дашт-е-Арчі, де сталася бомбардування, контролюється бойовиками радикального руху "Талібан".

Як повідомили в раді провінції, серед загиблих - велика кількість талібів і місцеві жителі. На момент авіанальоту в будівлі перебували понад 200 осіб, у тому числі один з членів вищої ради "Талібану" - "Кветта шури", що базується в місті Кветта.

Зазначимо, що медресе - це мусульманський навчальний заклад, що виконує функцію середньої загальноосвітньої школи і мусульманської духовної семінарії.

Нагадаємо, 21 березня 2018 року терорист-смертник підірвав себе біля шиїтської святині в Кабулі (Афганістан). В результаті теракту загинули 26 людей, ще 18 отримали різні поранення.