ua en ru

В Афганістані знаходиться 11 тис. американських солдатів, - Пентагон

В Афганістані знаходиться 11 тис. американських солдатів, - Пентагон Фото: американські солдати (flickr.com/29thinfantrydivision)

Раніше повідомлялося про 8,4 тис. військовослужбовців США в цій країні

В даний час в Афганістані перебуває близько 11 тис. американських військових. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву представника Пентагону генерал-лейтенанта Кеннета Маккензі.

Як зазначає агентство, раніше повідомлялося про близько 8,4 тис. військових США в Афганістані. У Пентагоні пояснили, що нова цифра стала результатом більш точної методики підрахунку чисельності військ. Раніше глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що не буде приймати рішення про збільшення чисельності військ в Афганістані до того, як не буде проведений відкритий і повний підрахунок чисельності вже розгорнутих в зоні конфлікту сил.

"Це не спроба збільшення чисельності військ, а спроба прояснити дуже заплутані правила складання звітності... Це дозволить американцям дізнатися, що їхні діти служать в Афганістані", - заявив Маккензі.

У той же час у Пентагоні не сказали, скільки американських солдатів воює в Іраку і Сирії.

Прес-секретар Пентагону Дана Уайт сказала, що підрахунок кількості військовослужбовців в Іраку і Сирії, як і раніше знаходиться на розгляді.

Нагадаємо, прем'єр Пакистану назвав провальною нову стратегію президента США Дональда Трампа по Афганістану.