ua en ru

Прем'єр Пакистану назвав провальною нову стратегію Трампа щодо Афганістану

Прем'єр Пакистану назвав провальною нову стратегію Трампа щодо Афганістану Фото: Пакистан (pixabay.com)

У Пакистані вважають, що США мають запровадити "політичне врегулювання" ситуації

Прем'єр-міністр Пакистану Шахід Хаган Аббасі вважає, що нова стратегія президента США Дональда Трампа щодо "найдовшої війни в Афганістані" не спрацює, як і стратегії його попередників. Про це він розповів у інтерв'ю Bloomberg.

"З самого першого дня ми дуже чітко говоримо про те, що військова стратегія в Афганістані не спрацювала і не спрацює", - сказав Аббасі.

Він вважає, що Сполучені Штати мають запровадити "політичне врегулювання" ситуації.

Аббасі також підкреслив, що його уряд підтримує боротьбу з терористами, але він не дозволить війні в Афганістані, з яким у його країни спыльний ккордон в 2500 км, потрапити в Пакистан.

Видання зазначає, що позиція адміністрації президента Пакистану може ускладнити плани Трампа в регіоні, після того, як він пообіцяв спрямувати в Афганістан новий військовий контингент, оголосивши зміну стратегії і посиливши таким чином військову присутність у країні.

Нагадаємо, 21 серпня президент США Дональд Трамп схвалив документ про нову стратегію Білого дому щодо Афганістану, згідно з якою, за деякими даними, в країну буде спрямовано додатково 4 тис. американських військовослужбовців.