ua en ru

В Афганістані ліквідований один з лідерів ІДІЛ

В Афганістані ліквідований один з лідерів ІДІЛ Фото: США знищили ще одного лідера ІДІЛ

В результаті авіаудару США загинуло п'ятеро терористів

В Афганістані в результаті авіаудару США 9 липня був ліквідований один з лідерів "Ісламської держави" (ІДІЛ) Умар Халіфа, а також ще четверо бойовиків. Про це повідомив прес-секретар Пентагону Пітер Кук, передає Reuters.

"Відомий терористичний лідер Умар Халіфа був ліквідований 9 липня разом з чотирма іншими бойовиками в провінції Нангархар в Афганістані в ході авіаудару", - розповів Кук.


Він також пояснив, що всі вбиті мали відношення до угруповання "ІД-Хорасан".

"США підтримує надійне контртерористичне партнерство з Афганістаном і Пакистаном, і ми усвідомлюємо ті жертви, на які нашим збройним силам доводиться йти, щоб переслідувати терористів заради миру і безпеки", - зазначив представник Пентагону.

Він додав, що "тільки завдяки нашому постійному співробітництву ми доб'ємося ліквідації притулків терористів в регіоні".

Представник Пентагону також відзначив важливість відданого вищим військовим керівництвом Пакистану наказу всім командувачам, розвідструктурам і правоохоронним органам вжити конкретних заходів проти сил, що вчиняють тератаки в Афганістані.

Повідомляється, що Халіфа організував кілька терористичних атак в Пакистані, включаючи напад у січні 2016 року на університет Бача Хан, у вересні 2015 року на базу ВПС Бадабер, в грудні 2014 року на школу в Пешаварі. В результаті атаки на школу загинуло 130 дітей.

Нагадаємо, Північноатлантичний альянс проведе нову операцію на Середземному морі і посилить боротьбу з терористичним угрупуванням "Ісламська держава".