ua en ru

До Афганістану з неоголошеним візитом прибув глава Пентагону

До Афганістану з неоголошеним візитом прибув глава Пентагону Фото: Джеймс Меттіс (defense.gov)

Літак Меттіса приземлився у Кабулі, де глава Пентагону зустрінеться із президентом Афганістану

Міністр оборони Сполучених Штатів Джеймс Меттіс прибув до Афганістану з неоголошеним візитом, де планує зустрітись із президентом країни. Про це повідомляє DW.

Літак глави Пентагону у п'ятницю, 7 вересня, сів в аеропорту афганської столиці - Кабулі. Тут у міністра оборони США запланована зустріч з президентом Афганістану Ашрафом Гані.

Відомо, що Меттіс має намір провести зустріч з генералом Скоттом Міллером, який нещодавно перебрав на себе командування місією НАТО в Афганістані.

Нинішній візит глави Пентагону до Афганістану став другим за останні кілька місяців.

В Афганістані останнім часом значно активізувався радикальний ісламістський рух "Талібан". Уряд у Кабулі та війська НАТО намагаються змусити талібів сісти за стіл переговорів. Крім того, в Афганістані зросла активність терористичного угруповання "Ісламська держава", що взяло на себе відповідальність за низку терактів.

Нагадаємо, 15 серпня, в результаті нападу бойовиків угрупування "Талібан" на військову базу Аллахуддін в провінції Баглан на півночі Афганістану загинули 45 афганських військових.

Додамо, що сили безпеки Афганістану 20 серпня, звільнили 149 людей зі 170, захоплених у заручники талібами у північній провінції Кундуз. Жодних вимог викрадачі не висували.