ua en ru

В аеропорту Одеси поліцейські затримали торгівця людьми

В аеропорту Одеси поліцейські затримали торгівця людьми Фото: міжнародний аеропорт "Одеса"

20-річного жителя Полтавської області затримали при спробі вивозу двох українок до ОАЕ

В Одесі поліцейські затримали чоловіка, який займався підбором, вербовкою та переправленням молодих одеситок за кордон із метою подальшої сексуальної експлуатації. Про це повідомляє прес-служба поліції Одеської області.

Зазначено, що поліцейські затримали 20-річного жителя Полтавської області при спробі вивозу двох громадянок України до Об’єднаних Арабських Еміратів.

"Встановлено, що, використовуючи уразливий стан двох дівчат віком 26 та 27 років, чоловік завербував їх та намагався переправити до міста Дубаї, пообіцявши від 8 до 10 тисяч доларів США на місяць. Також поліцейські з’ясували, що цей громадянин завербував ще двох дівчат віком 20 та 24 роки, яких планував переправити до Туреччини з метою подальшої сексуальної експлуатації в нічних закладах Кіпру", - йдеться в повідомленні.

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України. Правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

"Зараз тривають невідкладні слідчі дії. Встановлюється повне коло осіб, причетних до вчинення цього кримінального правопорушення", - доповіли у відомстві.

Нагадаємо, раніше в аеропорту "Бориспіль" правоохоронці затримали 40-річного громадянина Китаю, який організував міжнародний канал торгівлі людьми.