ua en ru

В аеропорту "Бориспіль" затримано росіянку, розшукувану за тероризм

В аеропорту "Бориспіль" затримано росіянку, розшукувану за тероризм Фото: документи затриманої росіянки

Вона прибула з Йорданії з 4-ма неповнолітніми дітьми з метою отримання статусу біженця

Сьогодні, 17 квітня 2017 року, в аеропорту "Бориспіль" в ході оформлення пасажирів рейсу "Оман (ОАЕ) - Київ", прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" затримали громадянку Росії, яка перебуває у міжнародному розшуку за терористичну діяльність. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

"30-річна громадянка РФ розшукується в рамках проведення заходів щодо пошуку злочинців по лінії Інтерполу за статтею 205.5 частина 2 "Організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації" Карного кодексу Росії та прибула в Україну з Йорданії з чотирма неповнолітніми дітьми з метою отримання статусу біженця", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом повідомлено Укрбюро Інтерполу в м. Київ та Службу безпеки України.

Як зазначили прикордонники, громадянці було роз’яснено вимоги чинного законодавства України та вручено пам’ятку "Інформація для осіб, які на законних підставах прибули в Україну з метою визнаними бути біженцями або особами, які потребують додаткового захисту в Україні".

altalt
Фото: затримання росіянки-терористки в "Борисполі"

Наразі жінку разом із дітьми передано співробітникам Національної поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 16 квітня 2017 року в аеропорту "Бориспіль" прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту пропуску "Київ" затримали громадянина РФ, якого розшукував Інтерпол за шахрайство.