ua en ru

Аеропорт Ростова-на-Дону обіцяють відкрити 21 березня

Аеропорт Ростова-на-Дону обіцяють відкрити 21 березня Фото: від аварії пошкоджено 300 м злітно-посадкової смуги

Роботи з очищення злітно-посадкової смуги вже почалися

Аеропорт Ростова-на-Дону (РФ), закритий на зліт пасажирських літаків після падіння Boeing, зможе відновити роботу з 9:00 21 березня. Про це заявив журналістам перший заступник губернатора Ростовської області Олександр Гребенщиков, передає РБК.

"Роботи з очищення вже почалися. Стоїть завдання відкрити аеропорт у понеділок о 09:00 за московським часом", - сказав заступник губернатора.

Він зазначив, що пошкоджено близько 300 м злітно-посадкової смуги. На її відновлення знадобиться близько 12 годин. Заступник губернатора зазначив, що всі роботи з відновлення йдуть за рахунок аеропорту.

Раніше два літаки без пасажирів авіакомпаній "Аерофлот" і "Уральські авіалінії" змогли вилетіти з Ростова-на-Дону.

"Два літаки пішли без пасажирів. Сьогодні було два зльоти, плануємо, якщо екіпажі підтвердять готовність, то ще, можливо, до чотирьох літаків покинуть (аеропорт) без пасажирів сьогодні", - анонсував Гребенщиков.

В оперативному штабі відзначили, що літаки злітали "по частині смуги, яка не має відношення до аварії".

Раніше вдень глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін дозволив очистити злітно-посадкову смугу від уламків Boeing.

Нагадаємо, пасажирський лайнер Boeing 737-800, який летів із Дубая, зазнав аварії в аеропорту Ростова-на-Дону 19 березня під ранок. За даними МНС РФ, під час аварії загинули всі 55 пасажирів і сім членів екіпажу, всього 62 людини. За даними Генконсульства України у Ростові-на-Дону, в результаті авіакатастрофи загинуло 8 українців.