ua en ru

Аеропорт Кабула піддався ракетному обстрілу після прильоту генсека НАТО

Аеропорт Кабула піддався ракетному обстрілу після прильоту генсека НАТО Фото: вибух (flickr.com/jerry_lake)

Під удар потрапила та частина повітряної гавані, звідки здійснюються військові вильоти

В аеропорту міста Кабул (Афганістан), куди в середу, 27 вересня, з неоголошеним візитом прибули генсек НАТО Йенс Столтенберг і глава Пентагону Джеймс Мэттис, піддався ракетному обстрілу. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що під удар потрапила та частина повітряної гавані, звідки здійснюються військові вильоти.

Згідно з інформацією видання, в результаті атаки ніхто не постраждав. Крім того, відомості про кількість випущених ракет різняться. За даними представника аеропорту, їх було не більше трьох. При цьому афганський телеканал Tolo TV, в свою чергу, повідомив про 20-30 ракетах.

За даними афганських ЗМІ, персонал аеропорту, а також всі, хто знаходилися в залах вильоту і прильоту були евакуйовані. Один із співробітників повітряної гавані повідомив про затримки рейсів.

Проте представник МВС Афганістану, в свою чергу, спростував інформацію про евакуацію і перенесення вильотів.

Відповідальність за обстріл взяло на себе радикальний ісламістський рух "Талібан".

Наголошується, що в ході візиту Столтенберг і Мэттис провели переговори з президентом Афганістану Ашрафом Гані. Крім того, у генсека НАТО і міністра оборони були заплановані відвідування американського посольства в Кабулі і зустріч з військовослужбовцями США і НАТО.

Нагадаємо, раніше у Кабулі при атаці на конвой сил НАТО прогримів вибух, в результаті якого постраждали не менше трьох осіб.