ua en ru

Аеропорт "Донецьк" планує до кінця 2012 р. обслужити на 17,6% пасажирів більше - 1 млн осіб

Аеропорт "Донецьк" планує до кінця 2012 р. року обслужити 1 млн пасажирів, що на 17,6% быльше минулого року (близько 850 тис. осіб). Про це повідомив генеральний директор донецького аеропорту Кирило Осипов, передає прес-служба Мініфраструктури.

"В Донецькому аеропорту вже створено всі умови для якісного обслуговування пасажирів і ми продовжуватимемо працювати у цьому напрямку аеропорт веде переговори з авіакомпаніями щодо розширення маршрутів, плануємо залучити нові авіакомпанії", - сказав Осипов.

Зазначимо, пасажиропотік міжнародного аеропорту "Донецьк" за перше півріччя 2012 року зріс на 37% у порівнянні із відповідним періодом минулого року: послугами аеропорту скористалося 459 тис. 758 пасажирів. Пасажиропотік (з урахуванням регулярних рейсів) на внутрішніх рейсах склав понад 152 тис. осіб, на міжнародних - 307 тис. 748 осіб.

У дні проведення Євро-2012 - у червні поточного року - було обслуговано більш ніж 126, 4 тис. пасажирів та виконано більш ніж 2,5 тис. рейсів, що у 4 рази більше звичайного режиму роботи. Основними напрямками прильоту гостей стали Польща, Німеччина, Франція, Великобританія, Іспанія, Румунія, Росія і внутрішні українські рейси.

Максимальну кількість рейсів - 141 одиницю (з урахуванням регулярних) - аеропорт "Донецьк" прийняв 27 червня, коли в приймаючому місті відбувся півфінальний матч між Іспанією та Португалією. Це стало своєрідним рекордом. Цього дня аеропорт "Донецьк" вперше прийняв повітряні судна не лише з Європи, а й Азії - Пекіна і Сінгапуру, а загалом обслужив понад 8 тис. пасажирів.

Генеральний директор донецького аеропорту повідомив: "Аеропорт був повністю готовий до встановлення рекорду. Робота усіх служб була злагоджена та відточена до деталей. Ми маємо новий термінал, пропускна спроможність якого 3100 пасажирів на годину, тому всіх пасажирів ми обслужили безпроблемно. Все було на найвищому рівні і зі своїм завданням ми впоралися на відмінно".

"Євро-2012 стало чудовим шансом випробувати усі служби аеропорту, перевірити здатність витримувати найбільше навантаження. Посадка та виліт літака займала 2,5 хвилини, що значно перевищує показники багатьох аеропортів світу", - сказав директор аеропорту в Донецьку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що аеропорт "Жуляни" під час Євро-2012 збільшив пасажиропотік на 19,5% - до 78 тис. осіб.