ua en ru

Аеропорт "Жуляни" під час Євро-2012 збільшив пасажиропотік на 19,5% - до 78 тис. осіб

Упродовж проведення фінальної частини турніру УЄФА Євро-2012 пасажиропотік в аеропорту "Київ" (Жуляни) зріс на 19,5% у порівнянні зі звичайним періодом роботи аеропорту і склав 78 тис. осіб, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

"Аеропорт "Київ" (Жуляни) із введенням в дію нового міжнародного пасажирського терміналу на належному рівні обслугував пасажирів та вболівальників. За допомогою сучасної системи управління технологічними процесами аеропорту, а саме системи обробки багажу та пасажирів на прибуття та відправлення пасажиропотік аеропорту під час проведення фінальної частини турніру УЄФА Євро-2012 склав близько 78 тисяч пасажирів та вболівальників", - повідомив перший заступник генерального директора з інвестиційної діяльності та координаційної роботи з авіаперевізниками аеропорту "Київ" (Жуляни) Олег Петровський.

Так, у дні Євро 2012 - з 6 червня по 1 липня - пасажиропотік аеропорту "Київ" (Жуляни) склав близько 78 тис. осіб (пасажиропотік регулярних, додаткових і спеціальних чартерних рейсів). Аеропорт прийняв збірні Швеції, Англії, Франції, Італії та Іспанії.

У дні чемпіонату Європи з футболу аеропорт прийняв 2730 рейсів, з них 237 рейсів і 6300 пасажирів були обслужені 1 липня - в день проведення фінального матчу в Києві. Основу трафіку в цей період склали невеликі літаки бізнес-авіації.

У нематчеві дні турніру Міжнародний аеропорт "Київ" приймав, у середньому, 1,5-2 тис. пасажирів міжнародних рейсів, у дні напередодні матчів та матчеві дні - 2,1-2,5 тис. пасажирів міжнародних рейсів. Внутрішніми рейсами до аеропорту щоденно прибувало 600 - 1 тис. пасажирів на добу.

Перший заступник генерального директора аеропорту зазначив, що до кінця 2012 р. аеропорт "Київ" (Жуляни) планує обслугувати близько 800 тис. пасажирів. "У порівнянні з 2011 р. (відповідно до офіційних даних пасажиропотік склав 469,8 тис. осіб) ріст пасажиропотоку складе 70%", - сказав Олег Петровський.

За даними першого заступника генерального директора аеропорту "Київ" (Жуляни), у планах - будівництво ще одного термінала для обслуговування внутрішніх рейсів, паркінгу для автотранспорту, готелю, офісного центру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за час Євро-2012 Україну відвідали 1,8 млн туристів.