ua en ru

Аеропорт "Бориспіль" досі не домовився про розклад рейсів з Ryanair

Аеропорт "Бориспіль" досі не домовився про розклад рейсів з Ryanair Фото: літак Ryanair (PxHere)

На сьогоднішній день підтвердженим слотом Ryanair є тільки напрямок Берлін

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" досі не домовився про слоти, тобто час прильоту і вильоту, з європейським лоукостером Ryanair. Про це сьогодні журналістам повідомив перший заступник генерального директора аеропорту "Бориспіль" Євген Дихне, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день підтвердженим слотом Ryanair є тільки напрямок Берлін. Вони запросили на цьому тижні всі інші слоти. Там є слоти, які ми вважаємо конфліктними з точки зору забезпечення за часом. Будемо вести діалог по можливості зміщення їх плюс-мінус година. Я думаю, що ми обов'язково знайдемо компроміс з ними по взаємодії", - сказав Дихне.

За словами Дихне, конфліктними є не всі інші рейси, про які раніше заявляв лоукостер. Він відмовився назвати які з них є такими.

"На підприємстві (в аеропорту, - ред.) є абсолютно незалежний слот-координатор - інженер, який займається слотуванням, який працює за IATA-івським (Міжнародна асоціація повітряного транспорту, - ред.) нормам. Крок вліво-крок вправо не робить незалежно від того, яка позиція адміністрації аеропорту. Це абсолютно чітка європейська норма", - сказав він.

Відзначимо, крім Берліна, Ryanair планує запустити рейси з Києва в Барселону, Стокгольм, Вроцлав, Краків, Варшаву, Братиславу, Вільнюс, Лондон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що авіакомпанія Ryanair скоригувала час відправлення і прибуття рейсів в аеропорт Бориспіль в Києві.