ua en ru

Аеропорт "Бориспіль" на сьогодні готовий до прийому 10 млн пасажирів на рік, - Колесніков

Аеропорт "Бориспіль" на сьогодні готовий до прийому 10 млн пасажирів на рік. Про це повідомив сьогодні, 28 травня, віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури України Борис Колесніков під час урочистого відкриття терміналу, передає прес-служба Мінінфраструктури.

"Аеропорт вже сьогодні готовий до прийому 10 млн пасажирів на рік. При цьому вже сьогодні "Бориспіль" щорічно обслуговує 8 млн пасажирів", - сказав Колесніков.

На переконання віце-прем'єр-міністра нарощення пасажиропотоку через новий термінал відбудеться вже найближчими роками. "Думаю, що на показник 15 млн пасажирів ми вийдемо максимум за 5 років", - відзначив Колесніков.

Нагадаємо, сьогодні в аеропорту "Бориспіль" відбулася церемонія відкриття терміналу "D" вартістю 4,8 млрд грн. Будівництво було розпочато в 2008 р. Проектування виконала компанія Japan Airport Consultants, Inc, генеральний підрядник проекту - Dogus Alarko-YDA JV (Туреччина). Аеропорт вирішили розширювати у зв'язку з проведенням в Україні Чемпіонату Європи з футболу, який стартує вже наступного тижня.