ua en ru

Аеропорт "Бориспіль" блокував прихід Ryanair в Україну, - Омелян

Аеропорт "Бориспіль" блокував прихід Ryanair в Україну, - Омелян Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Підписання договору з Ryanair для аеропорту "Бориспіль" було б величезним кроком вперед

Керівництво аеропорту "Бориспіль" саботувало переговори і прихід авіакомпанії Ryanair в Україну. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі телеканалу "112".

"Я щиро здивувався позиції пана Рябікіна, але він це зробив спеціально для того, щоб в черговий раз точно зірвати переговори. Бо всі речі, які він озвучував, правдиві вони чи хибні, - це конфіденційні речі. Вони не озвучуються публічно. Насправді аеропорт "Львів", ми вже маємо приклади, є докази, підписав абсолютно вигідний для аеропорту договір, контракт з компанією Ryanair. Те ж пропонувалося "Борисполю". Але мета аеропорту "Бориспіль" була інша - заблокувати вхід компанії Ryanair в Україну, а не вести переговори", - заявив міністр.

За його словами, вже з самого початку переговорів було зрозуміло, що відбувається повний зрив і саботаж угоди.

"Я сподівався, що пан Рябікін прислухається не тільки до пана Майберга чи Коломойському, а вирішить прислухатися до керівництва країни. Він вирішив грати по-своєму", - сказав міністр.

Омелян також зазначив, що підписання договору з Ryanair для аеропорту "Бориспіль" було б величезним кроком вперед.

"Переговорна позиція за Ryanair тривала рік. Були обговорені всі моменти, була повна політична підтримка. Для аеропорту "Бориспіль" це, безумовно, був величезний позитивний крок вперед, тому що це б дозволило акумулювати кількість пасажирів і заробляти на неавіаційних послуг, як це практикується в усьому світі", - підсумував міністр.

Нагадаємо, Ryanair зупинив продаж квитків на рейси з України.