ua en ru

Аеропорт "Бориспіль" у 2017 планує реконструкцію транзитної зони

Аеропорт "Бориспіль" у 2017 планує реконструкцію транзитної зони Фото: генеральний директор МА "Бориспіль" Євгеній Дихне (Kbp.aero)

Про це заявив керівник МА "Бориспіль" Євгеній Дихне сьогодні на профільному комітеті ТПП України

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" планує провести реконструкцію своєї транзитної зони у 2017 році. Про це сьогодні в ході засідання авіаційного та туристичного комітету при Торгово-промисловій палаті України заявив керівник міжнародного аеропорту "Бориспіль" Євгеній Дихне, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проект (аеропорту, - ред.) є недостатньо відповідним для нашої стратегії розвитку, тому ми плануємо багато речей змінювати в конструкції самого терміналу D... Також ми плануємо у 2017 році реконструкцію транзитної зони", - зазначив Дихне.


За його словами, пасажири, які потрапляють до аеропорту "Бориспіль" для пересадки на наступні рейси, не отримують сьогодні належного сервісу.

"На жаль, аеропорт побудований не з урахуванням того, що потрібно Україні - це японський проект. Проект тупикового аеропорту абсолютно не має необхідної для аеропорту "Бориспіль" трансфертної зони", - додав Дихне.

Нагадаємо, конкурс на посаду глави аеропорту "Бориспіль" відбудеться у вересні. "Є політичне розуміння - і у вересні "Бориспіль" очолить хороший фахівець", - спрогнозував міністр інфраструктури України Володимир Омелян на брифінгу наприкінці липня.

Тоді ж повідомлялося, що в рейтингу ефективності найбільших держкомпаній інфраструктури за показниками чистого прибутку та рентабельності EBITDA аеропорт "Бориспіль" показав рентабельність усупереч спаду в авіагалузі.