ua en ru

Адвокати Юлії Тимошенко зареєстрували заяву про вчинення злочину урядом Віктора Януковича

Адвокати Юлії Тимошенко зареєстрували у канцелярії Печерського районного суду м. Києва заяву про вчинення злочину та про порушення кримінальної справи у зв'язку з підвищенням ціни на газ на 70% урядом Януковича у 2006-2007 роках. Про це повідомив адвокат Олександр Плахотнюк, передає прес-служба партії "Батьківщина".
Плахотнюк зазначив, що канцелярія Печерського суду не хотіла приймати відповідну заяву, однак вже ж таки зареєструвала її. Він підкреслив: "Будемо сподіватися, що суд розгляне цю заяву і ухвалить рішення, передбачене кримінально-процесуальним законодавством". Адвокат також додав, що Печерський суд має розглянути цю заяву протягом трьох днів.
За словами Плахотнюка, зміст заяви про вчинення злочину урядом Януковича базується на тих самих аргументах, які в якості обвинувачень висуває прокуратура проти Тимошенко.
Крім того, захист Тимошенко продемонстрував акти прийому-передачі природного газу для технічних потреб, які свідчать, що ціна на газ у 2008-2009 роках не піднімалась. Адвокат Юрій Сухов додав, що якщо слідчий визнає ці документи доказами, то це підтверджує, що ніякого підвищення ціни на газ не було, жодних збитків державі Юлія Тимошенко не завдавала і тому в її діях відсутній склад злочину.