ua en ru

Адвокати Царевич оголосили черговий відвід вінницькому судді

Адвокати Царевич оголосили черговий відвід вінницькому судді Оксана Царевич

Адвокати судді Печерського районного суду Києва Оксана Царевич оголосила черговий відвід судді Вінницького міського суду, де триває засідання з обрання їй запобіжного заходу. Про це повідомляє місцеве видання "20 хвилин".

Слухання справи Царевич почалося о 14:00. Вона знову заявила відвід слідчому судді Олександру Олійнику. Після цього суддя оголосив перерву і пішов у дорадчу кімнату для ухвалення рішення.

"Деякі з місцевих адвокатів, які присутні в залі судових засідань, відверто говорять у кулуарах журналістам, що столичні служителі Феміди влаштовують "дуелі" зі своїми колегами з Вінницької суду з єдиною метою - затягнути судовий процес до визначеного законом терміну. Відведені 72 години на прийняття рішення щодо визначення запобіжного заходу закінчуються завтра приблизно о 14 годині", - зазначає видання.

Раніше сьогодні у Вінницькому міському суді відбулося засідання з обрання запобіжного заходу ще одному судді Печерського райсуду столиці - Віктору Кицюку.

Як повідомляється, слідчий суддя Ігор Вишар не прийняв заявлений йому відвід, повернувши справу на розгляд слідчому судді Олександру Олійнику. Після чого захист судді висловила ще одна вимога - підтвердити повноваження присутніх прокурорів боку звинувачення. З-за цього в суді було оголошено перерву, щоб надати адвокатам документи, які вони вимагають.

Нагадаємо, 4 березня Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва - Сергія Вовка, Віктора Кицюка та Оксани Царевич.

Відзначимо, 6 березня Голосіївський районний суд Києва відмовився заарештовувати суддю Сергія Вовка.