ua en ru

Адвокати просять для Романчука домашній арешт з електронним браслетом

Адвокати просять для Романчука домашній арешт з електронним браслетом Фото: Микола Романчук

Обвинувачення вимагає арешт на 2 місяці з заставою в 20 млн гривень

Адвокати першого заступника Миколаївської ОДА Миколи Романчука просять суд застосувати до нього міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з електронним браслетом і без права користуватися телефоном. Про це повідомляє "Новости-Н".

Разом з тим, сторона обвинувачення заявила клопотання про обрання Романчуку запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб з правом внесення застави у розмірі не менше 14 тисяч мінімальних зарплат. Це становить 20 мільйонів гривень.


Як наголошується, прокурор Михайло Верцимаг вважає, що Романчук може сховатися від правосуддя. Також він вважає, що чиновник має вплив на депутатський корпус, Єланецьку райадміністрацію та інших свідків, що може вплинути на справу.

"На жаль, це приклад того, як адвокати не змогли забезпечити захист людини. Все почалося з презумпції невинності. Ми знаємо, що цей чоловік не винен. А слідчі судді, зокрема, суддя Вовк, проходять по кримінальних справах. Ми знаємо, що чоловік був затриманий в 17:45, а не в 22.30. Крім того, у цій справі заздалегідь сформували думку про те, що Романчук взяв хабар. Насправді документи свідчать про те, що наш клієнт не брав гроші. Людина, яка має до нього неоднозначне ставлення, поклала гроші в машину. До нього ці гроші не потрапили. А зробили все так, що нібито ці гроші взяв Романчук", - заявив адвокат Романчука, зазначивши, що справу базується на свідченнях лише однієї людини.

Зазначимо, Романчук був затриманий за хабар в 100 тис. доларів 3 червня 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під будинком заступник голови Миколаївської ОДА знайшли тунелі з коштовностями і "чорною бухгалтерією".