ua en ru

Адвокати Пасішника затягують судовий розгляд, - САП

Адвокати Пасішника затягують судовий розгляд, - САП Фото: САП (facebook.com/sap.gov.ua)

Захисники колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз" не з'явилися на судове засідання

В Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) стурбовані черговим затягуванням судового розгляду обвинувального акта щодо колишнього виконавчого директора Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрія Пасішника. Про це САП повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

"Так, сьогодні, 22 серпня 2017 року, всі адвокати Пасішника А. П. не з'явилися на призначене судове засідання у Солом'янський районний суд міста Києва, при цьому дата і час засідання були з ними узгоджені заздалегідь", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що в цей же день в суд по електронній пошті прийшло три заяви захисників про "неможливість з'явитися в суд у зв'язку із зайнятістю в інших справах". У свою чергу, прокурори САП заявили клопотання про забезпечення обвинуваченому адвоката з Центру первинної правової допомоги. Потерпілий і його представники підтримали клопотання.

#чибудесуд Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) стурбована черговим затягуванням судового розгляду обвинувал...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 22 серпня 2017 р.

Наступне судове засідання призначене на 15:00 26 вересня 2017 року.

Крім цього, суд попередив Пасішника, що якщо адвокати не з'являться на наступне судове засідання, буде винесено рішення про забезпечення йому адвоката з Центру первинної правової допомоги.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура сподівається, що після 18 місяців зволікань обвинувальний акт за Пасішника А. П. почне розглядатися по суті", - підкреслили в САП.

Також в САП нагадали, що це перше кримінальне провадження в Україні про звинувачення в незаконному впливі на посадову особу з метою перешкодити виконанню нею своїх службових обов'язків або добитися прийняття незаконного рішення (ч. 1 ст. 344 Кримінального кодексу України).

"Незважаючи на те, що САП направила обвинувальний акт до суду ще 22 квітня 2016, досі не відбулося жодного засідання по суті", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що справи ОПЗ, Пасішника і Онищенко затягуються в судах.