ua en ru

Адвокат: затримання Корбана покликане чинити тиск на Філатова

Адвокат: затримання Корбана покликане чинити тиск на Філатова Фото: Геннадій Корбан

Адвокат Корбана вважає, що затримання пов'язане з політикою

Адвокат Геннадія Корбана Ігор Головко переконаний, що затримання Корбана пов'язано з політикою, разом з тим, другий адвокат Євген Пашко переконаний, що затримання Корбана покликане чинити тиск на Філатова. Про це вони заявили в ході прес-конференції щодо затримання Корбана і проведення обшуків у членів партії УКРОП та волонтерів, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Справи ці нібито існують давно, Корбан не приховує, живе в одному місці постійно, йому ніхто нічого не пред'являв. І ось зараз... з чим це може бути пов'язано, якщо не з політикою? Обшуки у Корбана, у фонді, у батьків і двох співробітників фонду. Нас туди не пускають", - сказав Головко.

Також Головко зазначив, що в 2015 році був прийнятий указ, що не дозволяє слідчі дії в таємниці.

"Ми не знаємо, за що затриманий Корбан, не знаємо де він, не сповіщені родичі, нас не пускають нікуди. Це приватизація правоохоронної системи. Дійсно, прокуратура висловилася про якесь відмивання. Але це просто слова. У них є обов'язки, слідувати яким вони повинні до заяви, ми нічого, по суті, не знаємо. Це не правосуддя, а інквізиція", - заявив Головко.

Другий адвокат Кордана Євген Пашко заявив, що чув про "якісь справи проти Корбана", але участі не брав, матеріалів не бачив.

"Я приїхав до житла Корбана. Всі оточене озброєними людьми. Вивід Корбана я не бачив, ніхто не говорить де він. У Дніпровській СБУ прийняли нашу заяву, в прокуратурі немає. Це з ГПУ прислали людей. Поняті теж були немісцеві. Про якісь справи проти Корбана чув, але участі не брав, матеріалів не бачив. Знаю, що фігурує в них людина Величко, який зрадив країну, втік до Криму. Які справи з ним можуть бути?", - сказав він.

Пашко переконаний, що затримання Корбана покликане чинити тиск на Філатова.

"Ми маємо справу з таким тиском на Філатова через Корбана, буде другий тур, де Борис все одно переможе", - заявив він.

Політичне підґрунтя у затриманні Корбана бачить і член політради УКРОПу Євген Терехов.

"Це було з Тимошенко, це було з Савченко, тепер з Корбаном. Це викрадення з дому. Ми попереджали про репресії, вони і пішли. СБУ і ГПУ фактично підкоряються Вілкулу. Це реванш, буде продовження. Корбан зупинив тут Новоросію, ворога. Тепер Вілкул діє у зв'язці з Порошенком. За що, питається, був майдан, за що війна? Патріоти об'єднуємося, буде скоро мирний мітинг, ми повинні дати відсіч реваншу", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Корбан знаходиться в Чернігівському СІЗО.