ua en ru

Адвокат: Савченко відмовилася від госпіталізації

Адвокат: Савченко відмовилася від госпіталізації Фото: Савченко відмовилася від госпіталізації

Савченко відмовляється припинити сухе голодування.

Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко, яка незаконно засуджена в РФ, відмовилася від госпіталізації. Про це у Facebook повідомив її адвокат Микола Полозов.


"Як їй сказали лікарі, кров перетворилася в смолу, яку серцю дуже складно прокачувати і велика ймовірність утворення тромбу і раптової смерті, буквально у сні. Після цього почалися "танці з бубнами" з боку адміністрації. Спочатку приходив начальник СІЗО і попередив, що до неї можуть почати застосовувати заходи примусового виведення з голодування. Потім з Москви спеціально прилетіла головна у ФСВП по медичній частині, прізвище Надія не запам'ятала, ім'я та по батькові - Ірина Іванівна. Всі разом вони почали вмовляти Надію на госпіталізацію. Від госпіталізації Савченко відмовилася, погодилася на введення їй глюкози та натрію хлориду внутрішньовенно", - повідомив Полозов.

Встретился с Надеждой Савченко в СИЗО. Худая, с черными кругами под глазами. Вес чуть меньше 60 кг. Говорит, вчера выгля...

Posted by Nikolai Polozov on Monday, April 11, 2016

Крім того, за його словами, Савченко відмовляється припинити сухе голодування.

Нагадаємо, Федеральна служба виконання покарань Росії повідомила, що Надія Савченко дала згоду на проведення медоглядів і почала отримувати підтримуючу терапію.