ua en ru

У Росії повідомили про згоду Савченко на підтримуючу терапію

У Росії повідомили про згоду Савченко на підтримуючу терапію Фото: незаконно засуджена українка Надія Савченко

Російські медики оцінюють стан здоров'я українки як стабільний і задовільний

Незаконно засуджена українка Надія Савченко дала згоду на проведення медоглядів і почала отримувати підтримуючу терапію. Про це повідомляє прес-служба Федеральна служба виконання покарань (ФСВП).

За інформацією відомства, 10 квітня Савченко дала свою письмову згоду на проведення регулярних медичних оглядів і почала отримувати підтримуючу терапію.

"У цей же день вона була оглянута лікарем-терапевтом, проведені основні клініко-лабораторні дослідження", - повідомили у ФСВП.


Наголошується, що за результатами обстеження її стан здоров'я оцінюється як стабільний, задовільний. На понеділок заплановано чергове медобстеження Савченко.

"За результатами проведення огляду та клініко - інструментальних досліджень лікарський консиліум повторно оцінить стан її здоров'я", - зазначили у ФСВП.

Нагадаємо, 6 квітня Савченко почала сухе голодування. Українська льотчиця відмовилася від прийому води і їжі.

Російський суд визнав Надію Савченко винною в загибелі журналістів з РФ під час бойових дій в Луганській області. Суд засудив її до 22 років колонії та призначив штраф у розмірі 30 тисяч рублів за нібито незаконне перетинання кордону. Після чого Надія Савченко оголосила сухе голодування на знак незгоди з вироком і висунула ряд умов, серед яких вимога не застосовувати до неї фізичні заходи щодо утримання, допустити до неї сестру, матір, а також терміново переправити на територію України.