ua en ru

Адвокат Савченко направив в ООН скарги по її справі

Адвокат Савченко направив в ООН скарги по її справі Фото: Надія Савченко

Фейгін звернувся в Робочу групу ООН з довільних затримань та спеціальному доповідачу ООН з правозахисникам

Адвокат Марк Фейгін направив в ООН скарги по справі української льотчиці, народного депутата Надії Савченко. Про це Фейгін повідомив у своєму Facebook.

Фейгін зазначив, що обвинувальний вирок і термін Савченко вирішений. Незважаючи на відмову Савченко подавати апеляційну скаргу на вирок, за словами адвоката, залишилися процесуальні можливості оскарження.

"Незважаючи на моє незгоду з Надею в цьому питанні, я все ж перестрахувався і запустив ряд міжнародних процедур по її звільненню. Перша процедура йде через Робочу групу ООН з довільних затримань. Робоча група з безпідставних затримань була створена в 1991 році. Їй було доручено розслідування випадків передбачуваного довільного позбавлення волі, не злагода з нормами, закріпленими у Загальній декларації прав людини або в інших міжнародно-правових актах з цього питання, визнаних відповідними державами. У 1997 році мандат групи був розширений. Тепер вона також здійснює контроль за ситуацією з затриманими біженцями та мігрантами. Так от, я в неї звернувся з кейсом Савченко і чекаю результату в квітні", - повідомив Фейгін.

Крім того, адвокат звернувся до спеціальному доповідачу ООН з правозахисникам.

Итак, сегодня второй день оглашения приговора Надежде Савченко в Донецком городском суде. Определённо, что обвинительный...

Опубликовано Mark Feygin 21 марта 2016 г.

Нагадаємо, вчора Донецький міський суд Ростовської області почав зачитувати Надії Савченко вирок.