ua en ru

Адвокат родичів жертв катастрофи МН17 вимагає від Путіна 330 млн доларів

Адвокат родичів жертв катастрофи МН17 вимагає від Путіна 330 млн доларів Фото: від Володимира Путіна вимагають 330 млн доларів

У позові родичів жертв Путін вказаний в якості співвідповідача

Адвокат австралійської юридичної компанії LHD's Джеррі Скіннер вважає президент РФ Володимира Путіна відповідальним за катастрофу МН17 на Донбасі і вимагатиме в Європейському суді з прав людини компенсацію родичам жертв у розмірі 330 млн доларів, передає Reuters.

За словами Скіннера, Путіна вказали в позові в якості співвідповідача, оскільки, на думку юристів, президент РФ повністю контролює ситуацію в країні.


"Ніщо в Росії не відбувається без його схвалення, тому він несе опосередковану відповідальність", - заявив він.

Скіннер також зазначив, що позиція позивачів підтверджена свідченнями очевидців, відеозаписами, фотознімками та записом систем контролю повітряного руху.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Австралії родичі жертв МН17 подали позов проти Путіна. З позовом проти Росії звернулися 33 людини, а загальна його сума становить 330 млн доларів.

Зазначимо, адвокат Джеррі Скіннер представляв інтереси сімей загиблих в катастрофі пасажирського літака авіакомпанії Pan Am 1988 року, під час якої загинули 270 осіб. Тоді Лівія погодилася виплатити компенсації в обмін на зняття санкцій.