ua en ru

Адвокат розповів про схеми НАБУ у справі Мартиненка

Адвокат розповів про схеми НАБУ у справі Мартиненка Фото: НАБУ

НАБУ повторно затримало Журила біля дверей САП по справі Мартиненка

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повторно затримало колишнього в.о. глави правління "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії" Руслана Журило біля дверей САП у справі стосовно колишнього народного депутата Миколи Мартиненка. Про це написав на своїй сторінці у Facebook адвокат Ігор Черезов.

Адвокат заявив, що гучні справи НАБУ будуються за однією схемою: "завивання грантоїдів", затримання, гучні звинувачення, "перегонки" зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, хто перший повідомить у Facebook, суддя Бобровник. "Брифінги і рапорти про успіхи, ну і потім неминуче, ганебне повідомлення про те, що справи розвалюються, Але! Винен в цьому виключно суд", - заявив адвокат.

"Спочатку НАБУ радісно затримує Миколу Мартиненка, який про своє фігурування у справі щодо "Східного ГЗК" вперше почув вчора. Проте однієї людини для телекартинки виявилося замало. Та й Мартиненко нікуди не тікав і не дав НАБУ можливості продемонструвати всю міць спецназу в тактичних шкарпетках... Тому НАБУ по команді директора бюро Ситника почало хапати інших людей, причому по другому колу (буде, напевно, і по третьому). Мета - прив'язати їх до "справи Східного ГЗК". Вчора ввечері НАБУ затримало в.о. голови правління "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії" Руслана Журила. Причому прямо на порозі САП", - додав адвокат.

Більш того, за словами Черезова, НАБУ на допиті звинувачує Журила в тому, що він нібито таємно намагався укласти з САП "угоду зі слідством" (що теоретично передбачено законодавством) по "справі ОГХК", де він є підозрюваним.

"Тобто, ця справа, на думку НАБУ, могла остаточно впасти, тому треба було швидко навісити на Журила щось нове. НАБУ назвало Руслана Журила організатором "схем по східному ГЗК" і вчора ввечері... спокійно відпустила його додому. А саме цілу ніч пихтіло і намагається сфабрикувати звинувачення", - пише юрист.

На його думку, "немає жодних економічних або юридичних підстав говорити про які-небудь збитки для держави, але є всі підстави говорити про використання НАБУ в особистих цілях".

"Якщо б НАБУ дійсно діяло в інтересах України, то зробило би все можливе для укладення Журилом угоди зі слідством і поповнення держбюджету, адже угода передбачає обов'язкову компенсацію. А так в НАБУ просто злякалися, що САП пропіариться на угоді зі слідством і вирішили терміново затримати Миколу Мартиненка", - зазначає адвокат.

Ще трохи про те, чому саме вчора був затриманий Мартиненко Н.В. Гучні справи НАБУ будуються по одній піар-схемою: «...

Опубліковано Igor Cherezov 21 квітня 2017 р.

Раніше Черезов продемонстрував за допомогою фото, що ще в три години ночі 21 квітня НАБУ не підготувало ніяких документів по справі Миколи Мартиненка.

21 квітня Солом'янський райсуд Києва обере запобіжний захід Миколі Мартиненку. Справу буде розглядати скандальний суддя Олександр Бобровник, якого захист називає підконтрольним НАБУ.