ua en ru

Адвокат закликав слідчих відмовитися від "політичних методів" у справі Онищенка

Адвокат закликав слідчих відмовитися від "політичних методів" у справі Онищенка

Адвокат народного депутата Олександра Онищенко Віктор Петруненко закликав слідчих відмовитися від "політичних методів" у справі Онищенка. Про це він сказав в коментарі журналістам.

"Це все перетворюється на театр абсурду. Олександр Онищенко легально перетнув англійський кордон, залишив слідству свої координати, у нього там є офіційна адреса проживання, де його легко можна знайти. Але слідчі НАБУ продовжують висилати порядку на київську квартиру Онищенка, свідомо знаючи, що його там немає. Це ж безглуздість!", - заявив адвокат.


На думку Петруненка, НАБУ слід припинити давати "безглузді" прес-конференції, на яких демонструється виключно "непрофесіоналізм слідства", і перейти до встановлених процедурних рамок.

"Існують чіткі міжнародні нормативи кримінального права, які за межами України просто неможливо ігнорувати. Якщо слідчим НАБУ так складно зателефонувати особисто Онищенку, то вони для початку повинні направити офіційний запит у правоохоронні органи Великобританії про початок слідчих дій. Але Онищенко ж це буде робити, більше того, він це і не може зробити. Але замість цього НАБУ влаштовує нескінченні прес-конференції виключно для внутрішнього користувача, показуючи всій юридичній спільноті свою професійну неспроможність", - заявляє Петруненко.

Захист Онищенка також закликає слідство до початку конструктивного діалогу. "Я пропоную слідчим НАБУ відмовитися від компроматних і політичних методів ведення цієї справи, а повернутися в суто робочі процедурні рамки. Як тільки слідство за офіційними запитами переконається, де зараз знаходиться Онищенко, ми відразу ж готові обговорити і місце проведення слідчих дій. Але ще раз підкреслюю, що дії слідства суворо обмежуються рамками процесуальних правил. На жаль, слова слідства нічим поки не обмежуються, а було б бажано", - говорить адвокат.