ua en ru

Адвокат Мирослави Гонгадзе оскаржила закриття справи проти Кучми

Представник інтересів Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко подала скаргу до Апеляційного суду Києва на постанову Печерського районного суду Києва про визнання незаконним закриття кримінальної справи щодо другого президента Леоніда Кучми за обвинуваченням у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомляє радіо "Свобода".

"Я підготувала і сьогодні поштою через Печерський районний суд направила до апеляційного суду відповідну скаргу на це рішення", - сказала журналістам Теличенко.
Апеляцію на рішення суду про скасування постанови про порушення справи проти Кучми раніше також подала Генеральна прокуратура України.

Нагадаємо, що кримінальну справу проти Кучми було порушено 21 березня 2011 р. Йому інкримінувалося перевищення влади і службових повноважень, які призвели до загибелі в 2000 р. журналіста Гонгадзе. Колишній охоронець Кучми Мельниченко у 2000 р. оприлюднив аудіозаписи розмов глави держави з погрозами в адресу Гонгадзе, які були визнані речовими доказами у справі. 14 грудня Печерський районний суд Києва задовольнив скаргу адвокатів екс-президента України Леоніда Кучми і скасував постанову про порушення стосовно нього кримінальної справи.