ua en ru

Адвокат Корбана заявив про порушення законодавства під час затримання

Адвокат Корбана заявив про порушення законодавства під час затримання Фото: Затримання Корбана

Політика затримали за підозрою в ряді кримінальних злочинів у нього вдома, а підставою для затримання має бути рішення суду, але його не було

Адвокат Геннадія Корбана Олексій Шевчук заявив про порушення законодавства під час затримання його підзахисного. Про це заявив захисник лідера УКРОПа Олексій Шевчук біля будівлі головного слідчого управління Генпрокуратури, коментуючи винесення підозри Корбану.

"З тих матеріалів, які я побачив, - це відкритий політичний тиск на дану особу. На сьогоднішній день відсутні будь-які процесуальні документи, які б давали можливість говорити про законність його затримання і яких-небудь претензій до нього", - заявив адвокат.

Крім того, при оформленні затримання не було встановлено особу Корбана, не вивчались ніякі документи, що його засвідчують, йому не пояснили що йому інкримінують.

Також, не було задоволено жодного клопотання і заяви захисту.

За словами Олексія Шевчука, на обрання запобіжного заходу щодо Корбана у правоохоронців є 72 години з моменту затримання, або ж його повинні відпустити як особа, незаконно затримане.

Нагадаємо, Корбан розповів подробиці свого затримання.