ua en ru

Адвокат А.Макаренка має намір звернутися до Європейського суду з прав людини щодо утримання під вартою його підзахисного

Адвокат екс-голови Держтаможні України Анатолія Макаренка Юрій Сухов на наступному тижні звернеться до Європейського суду з прав людини з оскарженням рішень українських судів щодо утримання під вартою його підзахисного. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Ю.Сухова, сьогодні Апеляційний суд м. Києва розгляне клопотання слідства щодо продовження терміну перебування А.Макаренка під вартою до 10 січня 2011 р. Адвокат додав, що жодних підстав для такого рішення, як і аналогічних попередніх, немає, оскільки А.Макаренко не переховується від слідства і співпрацює з ним.
Говорячи в цілому про висунуті А.Макаренком обвинувачення, Ю.Сухов зазначив, жодних підстав для таких обвинувачень не існує: "Це бажання когось таким чином діяти, і судді ідуть на поводу".
Також Ю.Сухов додав, що Печерський районний суд фактично позбавив можливості А.Макаренка оскаржити порушення проти нього кримінальної справи. Він пояснив, що суддя Печерського суду, отримавши відповідну скаргу щодо порушення кримінальної справи, не розглянув її по суті, а відправив слідчому, який веде слідство по справі А.Макаренка.
Нагадаємо, 12 жовтня 2010 р. СБУ завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка, колишнього глави Держмитслужби Анатолія Макаренка та інших посадових осіб зазначених державних установ у здійсненні розтрати RosUkrEnergo природного газу і його незаконного митного оформлення в лютому-березні 2009 р. А.Макаренку пред'явлено звинувачення у службовій недбалості при розмитненні газу.