ua en ru

Адміністрацію Білого дому звинуватили в "плинності кадрів"

Адміністрацію Білого дому звинуватили в "плинності кадрів" Фото: Сара Сандерс, пресс-секретар Білого дома (YouTube/US News Today)

43% кандидатів на посади в адміністрації Білого дому до сих пір не затверджені

Прес-секретар Білого дому Сара Хакабі Сандерс провела брифінг, на якому зазначила, що, через протидію сенаторів-демократів, кандидатури 43% офіційних осіб, номінованих Дональдом Трампом в адміністрацію після його обрання президентом США, до сих пір не затверджені Конгресом. Про це повідомляє Голос Америки.

Сара Сандерс назвала цю цифру "вражаючою" і сказала, що демократи в Сенаті докладають «історичні зусилля, щоб перешкодити здатності адміністрації Білого дому функціонувати».

"Тактика сенатора Шумера (який очолює демократичну меншість - ред.) Призвела до того, що до складу нинішньої адміністрації затверджені на 102 кандидата менше, ніж до цього", - підкреслила прес-секретар.

Зокрема, вона згадала Ріка Гренелл, номінованого на посаду посла США в Німеччині, і Ілім Поблете, яку готували на пост заступника держсекретаря США з контролю над озброєннями.

За словами Сари Сандерс, сенатор Шумер «насильно домагається проведення процедурних голосувань по номінантам, що займає надто багато часу, а потім все одно голосує за їх твердження».

Після цього представниці Білого дому було поставлено питання про те, чому так багато чиновників вже покинули адміністрацію (шестеро тільки з початку нинішнього року)?

"У цій адміністрації був історичний рік, - зазначила Сара Сандерс, - Білий дім - це місце, де дуже напружено працюють, і немає нічого дивного в тому, що люди приходять і йдуть. Все одно ми продовжуємо робити відмінну роботу і фокусуємося на завданнях, поставлених президентом ".

Коментуючи слова Сандерс, репортери в залі відзначили, що це дійсно ненормально, щоб в адміністрації Білого дому спостерігалася така текучка кадрів, як зараз. Якщо це не хаос, запитали її, то як вона характеризує таку ситуацію?

"Якби це був хаос, - парирувала Сандерс, - я не думаю, що ми змогли б зробити все те, що встигли. Економіка зараз на такому підйомі, якого не було в протягом довгого часу;« Ісламська держава »звернуто втікати, і робочі місця створюються рекордними темпами ... Мені здається, все це говорить про те, що бізнес йде так, як треба ".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Білому домі повідомили про відставку директора зі зв'язків з громадськістю.